La paella d’en Jordi

La Paella d'en Jordi

Per 28 de febrer de 2015

Aquí tenim la recepta de la paella de'n Jordi. No té secret: bon peix i molta il·lusió.

Recordeu que no és la valenciana (de mig dit de gruix), ell la remena sense problemes perque sempre som molts i no hi ha prou paella per fer-la ben plana.

Tenim les mides exactes si la voleu fer per a 40 i per 150 racions.

  • Temps de preparació : 60 minuts
  • Temps de cocció : 20 minuts

Ingredients

Instruccions

Preparació:

  1. Netejar musclos (no gaire) i obrir-los amb aigua al vapor. Reservar el caldo.
  2. Cloïses: mantenir unes hores amb sal per treure la sorra. Obrir-les amb aigua al vapor i reservar el caldo. Un cop obertes treure una closca, sino després l'arrós que queda dintre està cru.
  3. Tallar la sípia i el calamar a trossos.
  4. Talla l'all. Recorda treure la part central, és la que repeteix. Ho diu l'Arguiñano.
  5. Prepara el brou de peix amb peix de roca, tomàquet i llorer. Recorda les mides depenent dels comensals. No utilitzar rap, estova l'arrós. Si compres envasat amb brick t'estalvies aquesta part.

Instruccions:

Ara vé la part del carinyo i la il.lusió, tot amb paciència:

  1. A la paella començar a sofregir les gambes i/o escamarlans, amb oli d'oliva. Reservar ben escorregudes.
  2. Aprofitar el mateix oli per sofregir al sípia i el calamar. Salar. Recorda afegir la bossa de la sípia, és fonamental. És important que quedi ben feta. Reservar ben escorregut.
  3. Sofregir el pebrot, després afegir l'all i posteriorment el tomàquet. Salar. Fins que estigui reduït.
  4. Recuperar la sípia, el calamar i afegir al sofregit i barrejar tot.
  5. Llençar l'arrós (compta 20 minuts de cocció per calcular l'hora del dinar). Passar per a la paella i rossejar una mica amb tots els ingredients.
  6. Cobrir amb el brou del peix i el caldo de la cocció dels musclos i les cloïsses.
  7. Afegir el safrà. Corretgiu de sal.
  8. Deixar coure 20 minuts (anar amb compte, si no és bomba o Calasparra la cocció és més ràpida i no necessita tant brou, però no surt tant bo). Nosaltres el remenem... això vol dir que deixa anar el midó, però no tenim paella per deixar-ho coure sense remenar.

Seguiu bé les instruccions i triomfareu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Una resposta a La paella d’en Jordi

  1. nOe

    puc assegurar que és exquisita!!! felicitats pel blog! molt xulo i un gran tribut a la vostra mare!

Comentaris desactivats